Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood (bijv. Zaanse snijder), zonder korst
  • 4 el olijfolie
  • 2 courgettes, in blokjes van ca. 1 cm
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 schaal paddestoelenmelange (200 g)
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 bol mozzarella (125 g), in blokjes
  • 250 gram half om half gehakt

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster het brood in de broodrooster. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette en knoflook 2 min. Voeg de paddenstoelen en oregano toe en bak 3 min. mee. Schep met een schuimspaan in de ovenschaal, zodat er zo min mogelijk vocht meekomt. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  2. Bak het gehakt en voeg toe in de ovenschaal.
  3. Maal het brood in de keukenmachine tot fijn kruim. Strooi over de groenten en verdeel de mozzarella erover. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
{20 september 2011}