Ingrediënten

  • 1.2 kg aardappelen vastkokend +
  • 25 g boter +
  • 2 uien, gesnipperd +
  • 1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries) +
  • 300 g gerookte makreel, in stukjes +
  • 1 bakje bieslook (25 g), fijngesneden +
  • 1 bekertje slagroom (125 ml) +
  • 1 el fijne mosterd,

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de tuinerwten toe en bak in 4 min. beetgaar. Doe de makreel en bieslook erbij. Verwarm de slagroom in een steelpan.
  3. Stamp de aardappelen en slagroom met de pureestamper tot puree. Schep het tuinerwten-mengsel en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.

 

Tip:

Vervang de makreelfilet eens door gerookte zalmsnippers (pakje 250 g).

{12 maart 2012}