Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle (pasta, zak 500 g) +
  • 4 el olijfolie +
  • 2 tenen knoflook, geperst +
  • 300 g rundergehakt +
  • 1 bakje champignons (250 g), in plakjes +
  • 2 el paprikapoeder +
  • 150 ml kookroom light (flesje 250 ml) +
  • 2 x 225 g spinazie (450 g), gewassen

Bereiden

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Doe de champignons erbij en bak 5 min. mee. Meng het paprikapoeder en de room erdoor en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep de tagliatelle erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en schep de gehaktstroganoff erop.
{12 maart 2012}