Ingrediënten

1 kg jonge spinazieblaadjes

1 ajuin

1 knoflookteentje

50 g boter

1 kg aardappelen

8 eieren
peper, zout, nootmuskaat, room

Bereiding

1. De eieren zachtjes breken en op een ingevette lage schaal gieten, en gedurende ongeveer 5 minuten stomen op 90°C.
2. De gewassen spinazie in een geperforeerde schaal van 5.7 liter doen, in de stoomoven bijvoegen en gedurende 3 minuten stomen op 100°C. Laat de spinazie goed uitlekken.
3 Ondertussen de 2 in stukjes gesneden ajuinen glazig stoven in de boter en te samen met het fijn geperste lookteentje en dan onder de spinazie roeren.
4. De aardappelen fijn schillen, in 4 snijden en wassen. Stoom gedurende ongeveer 14 minuten op 100°C, alvorens er de spinazie opnieuw aan toe te voegen en stoom dans nog 6 minuten verder op 100°C.
5. Dan de schaal met de gepocheerde eieren opnieuw inschuiven en nog 1 minuut stomen op 100°C.

{26 juni 2012}