Ingrediënten

200gr rundsgehakt,
2 eieren
1 teentje gehakte look
1 eetlepel gehakte bladpeterselie
1 eetlepel fijngesneden koriander
2 pijpajuintjes
½ eetlepel sesamolie
1 mespunt gehakte rode chili peper
16 tal dimsum velletjes
10gr gember
enkele peperbolletjes
5cl mirin
5cl soja

Bereiding

 

  1. Meng het rundsgehakt met het ei, de look, gehakte peterselie en koriander, fijngesneden wit van pijpajuin, sesamolie, rode chili – peper, peper van de molen en zout.
  2. Leg de wonton-velletjes open en bestrijk ze met losgeklopt eigeel. Verdeel de farce van rundsgehakt over de wonton-velletjes. Breng de 4 punten van de wonton bij elkaar en druk goed samen tot een buideltje. Stoom de dimsum 8 tot 10 min op 100°C.
  3. Verhit 1L rundsbouillon op het vuur met de gember, groen van pijpajuin en peperbollen. Laat trekken. En breng op smaak met mirin en sojasaus. Giet door een fijne zeef.
  4. Werk af met enkele verse korianderblaadjes.
{26 juni 2012}