Ingrediënten

4 paprika’s

500g gehakt

30g paneermeel

2 eieren

1 eetlepel fijngeknipte bieslook

1 eetlepel gehakte peterselie

1 fijngesnipperde ui

peper, zout, tabasco

250g rijst

Saus

1,25 dl bouillon (mag van blokje)

250 g parijse champignons

2 blikjes tomatenpuree

zwarte peper, suiker, milde paprikapoeder, culinaire room

Bereiding

“De paprika’s van de steel ontdoen, grondig wassen, kapje afsnijden en in kleine blokjes snijden, zaad en zaadlijsten verwijderen.

Het gehakt, het paneermeel, de eieren, de bieslook en peterselie, peper, zout, tabasco, en ui tot een samenhangende massa kneden, de paprika’s hiermee vullen
en in een geperforeerde schaal zetten in de stoomoven zetten. Voeg de kleine blokjes paprika hier ook aan toe.

Stand : 100°: 30 minuten

Bereid ondertussen de saus : de bouillon, de tomatenpuree, peper, suiker en paprikapoeder mengen en in schaal doen, de fijngesneden champignons bijvoegen.

Rijst in een niet geperforeerde schaal doen en ongeveer 1 cm onder water zetten.

Na 30 minuten de oven openen, de stukjes paprika uit de schaal met de gevulde paprika’s halen en bij de saus voegen. Het schaaltje met de saus en het schaaltje met de rijst ook in de stoomoven zetten, en nog 10 minuten alles op 100° C stomen.

Na 10 minuten de oven openen, room bij de saus doen, en de volledige maaltijd is klaar.

{26 juni 2012}