Ingrediënten

4 artisjokken

sap van 1 citroen

 Voor de dip:

300 g crème fraîche

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel tomatenketchup

4 eetlepels gehakte kruiden (bijvoorbeeld peterselie,
bieslook, dille)

waterkers

zout, peper, suiker

Bereiding

“De artisjokken van steel en onderkant ontdoen, van buitenste bladeren ca. 1/3 afknippen, bovenkant met een scherp mes afsnijden, de bladeren iets uit elkaar houden en met citroensap besprenkelen. In een stoomovenpan met gaatjes doen, de pan in de ovenruimte schuiven. “”Hooi”” met een theelepeltje verwijderen. Artisjokken op dessertbordjes serveren.

Voor de dip: 300 g crème fraîche, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup vermengen met zout, peper, suiker en op smaak brengen met de gehakte kruiden. Waterkers erdoor roeren, serveren bij de artisjokken met geroosterd brood.

Gaar de artisjokken in een geperforeerde pan 30 à 45 min. 100 °C.

{26 juni 2012}