Benodigde ovenaccessoires:

rooster, vierkante vorm 20 x 20 cm + bakfolie
Ingrediënten (voor 4 personen)
3 eieren
2-3 eetlepels verse roomkaas met kruiden
50 g gerookte zalm
handje rucola
zout
peper

Bereiding:

  1. De eieren loskloppen met 2 eetlepels water, zout en peper naar smaak.
  2. De bakvorm met bakfolie bekleden, het eimengsel erin gieten en op het rooster circa 8 minuten stomen op 80°C.
  3. De omelet op een stuk plasticfolie op de plank storten. Iets laten afkoelen en met verse roomkaas bestrijken. Houd 3 cm van de bovenkant vrij.
  4. De roomkaas afdekken met gerookte zalm en er vervolgens wat kleingesneden rucola opleggen.
  5. De omelet met behulp van het plasticfolie stevig oprollen en ten minste een uurtje in de vriezer leggen.
  6. Het plasticfolie verwijderen en de omletrol in plakken of in schuine repen snijden.
  7. Aan een houten prikker 3 rolletjes steken en garneren met wat rucola.

 

{16 juli 2012} {Tags: , }