Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappelen +
  • 4 el olijfolie +
  • 4 preien, in ringen +
  • 3 vleesbouillontabletten +
  • 1 pakje bacon (150 g) +
  • 1 beker crème fraîche (200 ml) +
  • 1 bakje bieslook (25 g), in stukjes

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit 2 el olie in een soeppan en bak de aardappel en prei 5 min. op laag vuur. Schenk er 1 1/2 liter water bij, voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de plakjes bacon in 3 min. bruin en krokant. Leg ze op een stuk keukenpapier. Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer.
  3. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de soep in 4 diepe borden. Verdeel de bacon erover en bestrooi met de bieslook.
  5. Lekker met donkerbruin brood.

 

{3 november 2012}