Ingrediënten

  • 3 pastinaken +
  • 250 g winterpeen +
  • 500 g kruimige aardappelen, roodschillig +
  • 4 el olijfolie +
  • 2 tenen knoflook +
  • 2 tl gedroogde tijm +
  • 1 stukje gerookt ontbijtspek (240 g) +
  • 1 pakje witte of feta kaas (150 g), in blokjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Boen de aardappelen schoon, snijd in partjes en leg tussen de groenten op de bakplaat.
  2. Doe de olie in een hoge kom met de knoflook en tijm. Pureer met de staafmixer. Verdeel over de aardappelen en groenten en bak ca. 35 min. in de hete oven.
  3. Snijd ondertussen het spek in plakjes en bak in 5 min. uit. Schep met het bakvet na 25 min. oventijd tussen de groenten op de bakplaat.
  4. Verdeel de aardappelen, groenten en spek over een platte schaal en bestrooi met de feta.
  5. Serveer lauwwarm.
{3 november 2012}