Ingrediënten

  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen +
  • 3 el olijfolie +
  • 2 preien, gewassen en in ringen +
  • 2 uien, in halve ringen +
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes +
  • 1 bakje verse roomkaas met kruiden (125 g) +
  • 1 bakje bieslook (25 g), in stukjes +
  • 1 duopak gerookte kipreepjes (200 g)

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng er het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door.
  4. Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door.
{3 november 2012}