Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen iets kruimig +
  • 2 zakken gesneden prei (a 300 g) +
  • 4 eieren +
  • 1 bakje roomkaas light met knoflook en fijne kruiden (125 g) +
  • 2 pakjes rauwe ham flinterdun (a 100 g), in reepjes +
  • 1 bakje platte peterselie (20 g), blaadjes fijngesneden

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de prei mee.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
  3. Giet de aardappelen en prei af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en prei fijn met de pureestamper. Voeg de roomkaas, ham en peterselie toe en eventueel wat kookvocht. Warm nog 3 min. door.
  4. Pel de eieren en snijd in partjes. Serveer de stamppot met het ei erop.
{22 januari 2013}