Ingrediënten

  • 300 g bami +
  • 6 el zonnebloemolie +
  • 1 schaal sugar snaps (200 g) +
  • 1 struik paksoi, in reepjes + (spinazie is een goed alternatief)
  • 1 bakje boemboe voor bami goreng (100 g) + (een scheutje soja volstaat ook)
  • 4 eieren, losgeklopt +
  • garnalen (200g) +
  • 1 bakje taugé (125 g) + (prei is een goed alternatief)

Bereiden

  1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een wok. Roerbak de sugarsnaps en paksoi 3 min. Schep de boemboe (zonder extra water) erdoor en bak nog 2-3 min.
  2. Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie. Schenk in elke pan een 1/4 van het ei. Bestrooi direct met een 1/4 van de garnalen en peper en zout. Bak de omeletten in 2-3 min. gaar en keer halverwege. Houd de omeletten op een bord onder een deksel warm en bak op dezelfde manier nog 2 omeletten.
  3. Giet de mienestjes af. Voeg samen met de taugé toe aan de groenten in de wok en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper. Verdeel de garnalen-omeletten over 4 borden, schep de groentemie erop en klap de omeletten dubbel.

 

{22 januari 2013}