Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 750 g sukadelappen op kamertemperatuur
  • 4 uien, in dikke ringen
  • 3 rijpe tomaten, grof gesneden
  • 4 el curryketchup of gewone ketchup met 2 tl kerriepoeder
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,1/2 kg extra kruimige aardappelen, geschild
  • 200 ml karnemelk
  • nootmuskaat

Bereiden

  1. Smelt in een braadpan 25 g boter. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het verdeeld in 2 porties rondom bruin.
  2. Neem het vlees uit de pan en houd apart, fruit de uienringen 5-7 min. in het bakvet. Bak de tomaten 2 min. mee.
  3. Doe het vlees met de curryketchup, het bouillontablet en de laurierblaadjes bij de uien in de pan. Voeg voldoende water toe tot het vlees net is bedekt. Breng tegen de kook aan, draai het vuur laag en stoof het vlees
    afgedekt in 2-2,5 uur gaar.
  4. Kook een half uur voorde stoof klaar is de aardappelen in een bodem water met zout in 20-25 min. gaar. Giet af. Schenk de karnemelk erbij en zet de pan op laag vuur. Stamp de aardappelen tot een smeuïge
    puree. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de puree met de runderstoof.
{13 februari 2013}