Can­nel­li­ni­bo­nen

Ingrediënten

  • 500 g verse worst +
  • 4 el koolzaadolie bak en braad +
  • 3 aubergines +
  • 3 takjes rozemarijn +
  • 2 tl gemalen komijn (djinten) +
  • 2 tl paprikapoeder mild +
  • 100 ml rode wijn +
  • 720 ml tomatensaus passata di pomodoro (fles, biologisch) +
  • 2 blikken cannellinibonen (a 400 g, uitgelekt)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de worst in 10 stukken en knijp de zijkanten een beetje dicht. Verhit 2 el olie in de pan en braad de worst rondom 5 min.

2. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Ris de naadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

3. Schep de worst uit de pan. Voeg aan het achtergebleven bakvet de rest van de olie, de aubergine, rozemarijn, komijn en paprikapoeder toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4. Voeg de wijn, passata en bonen toe. Schep om en leg de worst erop. Doe de deksel op de pan en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Keer de worst halverwege.

{20 november 2013}