Aard­pe­ren­stamp

Ingrediënten

  • 750 g aardperen +
  • 750 g kruimige aardappelen +
  • 4 rode uien +
  • 50 g boter +
  • 1/2 bakje salie (a 15 g, blaadjes fijngesneden) +
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden) +
  • 150 g pruimen zonder pit (zak, gehalveerd) +
  • 100 ml slagroom +
  • 100 g Gruyère (kaas, geraspt)
  • 200 g gebraden kipfilet

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardperen en aardappelen met een schilmesje of dunschiller en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.

2. Snijd ondertussen de uien elk in 8 parten. Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Fruit de salie, ui en knoflook 10 min. op laag vuur. Giet de aardperen en aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng het ui-mengsel, de pruimen, slagroom, de kipfilet en de rest van de boter erdoor.

3. Schep de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

{20 november 2013}