gnoc­chi

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi +
  • 200 g spekreepjes +
  • 2 sjalotten (gesnipperd) +
  • 1 teen knoflook (fijngesneden) +
  • 200 g paddenstoelen voor vlees (bakje) +
  • 250 g kastanjechampignons +
  • 25 g bloem +
  • 1 blik artisjokharten (400 g, uitgelekt) +
  • 200 ml kookroom +
  • 1 bakje basilicum (15 g, blaadjes fijngesneden)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de gnocchi 2 min. in water met zout. Laat uitlekken in een vergiet.

2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.

3. Halveer ondertussen de artisjokharten. Voeg met de room toe aan de pan. Schep door en warm 2 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep de gnocchi, het spek en basilicum erdoor.

4. Verdeel over de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

{20 november 2013}