Oos­ter­se ge­hakt­bal­le­tjes

Ingrediënten

  • 200 g gele rijst +
  • 400 g pastinaak (groente) +
  • 2 el zonnebloemolie +
  • 1 portie gehaktballetjes  +
  • 175 ml satésaus met cayennepeper (potje) +
  • 1 el rozijnen

Bereiden

1. Kook de rijst volgens de aan­wijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de pastinaak met een dunschiller (zoals u een winterpeen schilt) en snijd in blokjes van 1 cm.

2. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de pastinaak 5 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en verwarm de gehaktballetjes 5 min.

3. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ondertussen de rijst en rozijnen toe aan de pastinaak en roerbak 2 min. Serveer met de balletjes en satésaus.

{20 november 2013}