Aard­ap­pel-knol­sel­de­rij­pu­ree

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappelen +
  • 500 g knolselderij +
  • 200 g paddestoelenmelange +
  • 2 el olijfolie +
  • 1 teen knoflook +
  • 100 ml volle melk +
  • 50 g boter +
  • 2 tl olijfolie met truffelaroma

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.
  2. Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine heel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.
  4. Meng de paddenstoelen en truffelolie erdoor.
{10 januari 2014}