Coq au cam­ping

Ingrediënten

  • 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) +
  • 2 uien, gesnipperd +
  • 1 schaal kipdrumsticks (575 g) +
  • 1 zak minikrieltjes (700 g) +
  • 1 bakje champignons (250 g), in kwarten +
  • 2 preien, gewassen en in ringen +
  • 1 el gedroogde tijm +
  • 250 ml rode wijn +
  • 1 pak gezeefde tomaten (passata di pomodoro, 500 g) +
  • 1 kippenbouillontablet

Bereiden

  1. Verhit een ruime pan met dikke bodem zonder boter of olie en bak het spek op laagvuur in 8 min. uit.
  2. Voeg de ui, kip, krieltjes en champignons toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
  3. Voeg de prei, tijm, wijn, tomaten en het bouillontablet toe.
  4. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
{10 januari 2014}