gnocchi asperges

Ingrediënten

  • 1 bos groene asperges (500 g) +
  • 50 g boter +
  • 2 rode uien, in dunne ringen +
  • 1 pak gnocchi di patate (pasta, 500 g) +
  • 1 zak rucola (sla, 75 g) +
  • 145 g zachte geitenkaas 58+ (Bettine Blanc), verkruimeld
  • eventueel 4 eieren

Bereiden

  1. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Verhit 30 g boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de asperges toe en bak 3 min.
  2. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Voeg ondertussen 20 g boter en de rucola toe aan het aspergemengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de gnocchi door het asperge-rucolamengsel.
  5. Verdeel over 4 diepe borden en verkruimel de kaas erover.

Lekker met een gepocheerd ei.

{10 januari 2014}