cous­cous2

Ingrediënten

  • 250 g couscous +
  • 7 el olijfolie +
  • 1 rode ui (grofgesnipperd) +
  • 4 tl gemalen komijn (djinten) +
  • 600 g gesneden spitskool (2 zakken) +
  • 420 g vegaballetjes (2 schalen, AH Vega) +
  • 150 g mangochutney (potje 340 g) +
  • 1 bakje koriander (15 g, grofgesneden)

Bereiden

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 2 el olie in plaats van boter.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Schep de komijn erdoor. Voeg de spitskool toe en bak in 4 min. knapperig en gaar.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. bruin.
  4. Roer de couscous los met een vork. Schep door de spitskool. Breng op smaak met de chutney, koriander, peper en eventueel zout. Schep met de balletjes op 4 borden.
  5. Lekker met knoflooksaus.
{10 januari 2014}