Ingrediënten

  • 500 g gehakt half-om-half
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blikje maiskorrels (198 g), uitgelekt
  • 1 courgette, in reepjes
  • 1 bakje champignons (250 g), in plakjes
  • 2 el ketchup
  • 3 el ketjap manis
  • 2 zakjes aardappelpuree (pak a 8 zakjes)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit een koekenpan en bak het gehakt 2 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de mais, courgette en champignons toe en bak 5 min. Breng op smaak met de ketchup, ketjap en peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal of de schaaltjes.
  2. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de puree over het gehaktmengsel.
  3. Bak de schotel in het midden van de oven 20 min.
{11 januari 2011}