aubergine recept

Ingrediƫnten

  • 2 aubergines
  • 2 eieren
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 250 g mozzarella
  • zout en peper
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 el bloem
  • 500 ml zonnebloemolie

Bereiden

  1. Was de aubergines en snijd ze in plakken van ca. 1 cm. Kook de eieren hard. Snijd de mozzarella in plakken
  2. Leg de plakken aubergine in een vergiet en bestrooi ze met ruim zout. Laat ze 1 uur rusten zodat ze hun vocht verliezen.
  3. Pel de eieren en snijd in plakjes.
  4. Snijd te tomaten kruislings in en blancheer ze krot in kokend water. Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukjes.
  5. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de tomaat, takje basilicum en wat zout toe. Laat ca. 20 minuten stoven op laag vuur.
  6. Dep de aubergine droog en bestuif met bloem. Verhit de zonnebloemolie en frituur de plakken totdat ze goudbruin zijn.
  7. Verwarm de oven voor op 200C.
  8. vet een ovenschaal in en stapel afwisselend aubergine, Parmezaan, mozzarella, ei, basilicum en tomaat op elkaar. Eindig met mozzarella en Parmezaan.
  9. Bak het geheel 30 minuten in de oven.

 

{24 juli 2014}