aardapp courgette

Ingrediënten

  • 800 gram vastkokende aardappelen, geschild, in plakjes
  • 4 eieren
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 200 gram Griekse feta of zachte kaasblokjes, verkruimeld
  • 1 courgette, in plakjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de plakjes aardappel in een flinke laag water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Klop in een grote kom de eieren los en meng de yoghurt en feta met wat versgemalen zwarte peper erdoor. Schep vervolgens de aardappel, courgette, bosui en peterselie erdoor. Doe dit mengsel over in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Sprenkel de olijfolie erover.
  3. Schuif de schaal een richel onder het midden in de oven en bak de aardappelschotel in 25 minuten goudbruin en gaar.
{24 juli 2014}