Ingrediƫnten
8 eieren
2 uien
2 tenen knoflook
1,5 cm verse laos (of gemberwortel)
2 el zonnebloemolie
4 tl sambal oelek
3 tl bruine suiker
3 tl tomatenpuree
3 el geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
  2. Snipper intussen de uien heel fijn. Snijd de knoflook heel fijn. Schil en rasp de laos of de gemberwortel.
  3. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit op laag vuur 3 min. de ui, knoflook en laos. Roer regelmatig. Voeg de sambal, bruine suiker en tomatenpuree toe en fruit 2 min. mee.
  4. Breng 250 ml water aan de kook en giet bij het ui-sambalmengsel. Breng weer aan de kook, zet het vuur laag en laat ca 5 min. zachtjes koken. Roer de kokos erdoor.
  5. Pel en halveer de eieren en leg ze in de saus. Hoe langer ze in de saus liggen, hoe meer de smaak erin trekt.

{27 mei 2020}