Ingrediënten

  • 1 bosje basilicum
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 800 g gepelde tomaten (blik)
  • zout en peper
  • 4 kipfilets (à ca. 125 g)
  • 1 el boter
  • 250 g mozzarella
  • 100 g parmezaan

Bereiding

1. Was de basilicum en schud het droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Bind de takjes met keukengaren bij elkaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 4 minuten in. Voeg de gepelde tomaten en de basilicumtakjes toe. Kook de saus afgedekt ca. 25 minuten op laag vuur. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper.

2. Verwijder de basilicumtakjes uit de saus. Hak de basilicumblaadjes grof en meng ze door de saus. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak er de kipfilets op hoog vuur in ca. 4 minuten per zijde goudbruin in.

3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Schep de tomatensaus in een passende ovenschaal en leg de kipfilets erin. Snijd de mozzarella in plakken en leg ze op de kip. Rasp de parmezaan eroverheen. Bak het geheel ca. 30 minuten in de oven

Serveer met aardappelpuree

{10 juni 2020}