Ingrediënten

200 g broccoliroosjes

200 g worteltjes in fijne schijfjes

150 g erwtjes

150 g rode paprika’s in kleine stukjes

100 g kipfilet

6 eieren

125 g room

125 ml melk

koffielepeltje zout, peper en nootmuskaat

Bereiding

1. Stoom de groenten in een geperforeerde schaal gedurende 9 minuten op 100°C.

2. Maal ongeveer 200 g groenten (van alles een beetje) samen met het kipfilet fijn. Meng er de eieren, de room, de melk, het zout, de peper en de nootmuskaat door.

3. Vet een terrinevorm in, en doe er 1/3 van het mengsel in, leg hierboven een laag met de helft van de overgebleven groenten. Voeg er nogmaals 1/3 van het mengsel bovenop, en hierboven een laag van de overgebleven groenten. Eindig met het overige mengsel.

4. Stoom de terrine gedurende 40 minuten op 100 °C.

De terrine kan lauw of koud geserveerd worden.

{26 juni 2012}