Ingrediënten

600 g kipfilet in stukjes gesneden

2 eetlepels donkere sojasaus

2 eetlepels acaciahoning

2 eetlepels  vers sinaasappelsap

1 middelgrote wortel in julienne gesneden

150 g gebroken groene boontjes

4 fijngesneden pijpajuintjes

partjes sinaasappel (voor te garneren)

1 teentje geperste knoflook

Bereiding

1. Doe de kipfilet in een niet geperforeerde stoomovenpan en overgiet met de sojasaus, de honing, de knoflook en het sinaasappelsap.

2. Laat de kip hierin 2 uur afgedekt marineren.

3. Giet de marinade af (en bewaar). Roer de groenten door de kip en stoom gedurende 25 minuten op 95°C.

4. Giet intussen de marinade in een pannetje en kook ze in tot een lichte gebonden saus.

5. Meng onder het kipmengsel en serveer op een bedje van aardappelen.

{26 juni 2012}