Ingrediënten

850 gr rosbief

6 romatomaten, peper, zout, thijm

tomaten sauce zonder toevoegingen

gedroogde pepertjes naar smaak

eetlepel wijnazijn

Bereiden

1 > Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrijk de rosbief met zout en peper. Laat de boter en de olijfolie in een pan met dikke bodem opwarmen. Laat de rosbief 2 minuten aan alle kanten kleuren. Leg het stuk vlees in een ovenschotel met de gerkuide  in kwarten gesneden tomaten. Bestrooi met zout, peper en tijm. Laat 15 tot 17 minuten braden. Rol het vlees in alu folie en laat 10 minuten rusten. Zet de tomaten opzij.

 2 > Tomatensaus: laat de passata met het knoflook, de pili-pili, de wijnazijn en de olijfolie opwarmen. Zout en peper erbij. Laat 5 tot 7 minuten zachtjes sudderen. Voeg de helft van de peterselie toe.
 3 > Snij het vlees in plakken (fijn tot gemiddelde dikte). Verdeel over de borden met de geroosterde tomaten. Bestrooi desgewenst met peterselie. Lepel er wat tomatensaus over.

Heerlijk met groene bonen en aardappelen, gestoomd, geroosterd op zijn Italiaans of in puree.

{13 juli 2012}