Ingrediënten
500 a 600 gram kruimige aardappelen
0,5 stronk andijvie, gewassen en gedroogd
150 gram komijnekaas (authentieke Leidse, anders Goudse met komijn)
1 dl warme halfvolle melk
1 eetlepel mosterd
peper en zout

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar.
  2. Snijd de andijvie in ragdunne reepjes.
  3. Snijd de komijnekaas in blokjes van 0,5 x 0,5 x 0,5 cm.
  4. Maak de gekookte aardappelen fijn met een pureestamper of nog beter met een pureeknijper, desnoods met een vork.
  5. Maak puree van de nog hete fijngemaakte aardappelen en de warme melk. Breng de puree op smaak met zout, peper en mosterd.
  6. Roer de andijvie door de puree. Warm de stamppot nog even door en meng er dan de blokjes kaas doorheen.
{22 januari 2013}