Boe­ren­kool­stoof

Ingrediënten

  • 50 g boter +
  • 1 tl paprikapoeder +
  • 2 tl oregano +
  • 2 tl chilivlokken +
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden) +
  • 800 g boerenkool met rode paprika, rode ui en rode peper (zak 400 g) +
  • 700 g tomaten basis (tomato frito) +
  • 8 eieren +
  • brood

Bereiden

  1. Verhit de boter in een hapjespan. Fruit de paprikapoeder, oregano en chilivlokken 1 min.
  2. Voeg de knoflook en boerenkool in delen toe en roerbak 5 min. Voeg de tomato frito, peper en eventueel zout toe en stoof 10 min. op laag vuur. Schep af en toe om.
  3. Maak 8 holtes in de vulling, breek in elke holte 1 ei en bestrooi met peper. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur gaar worden.
  4. Zet de pan op tafel en serveer met brood.
{10 januari 2014}